RKC laat oog vallen op Deense Arsenal-jongeling

Reacties

RKC Waalwijk heeft volgens bronnen in Denemarken en Engeland serieuze interesse in Mika Biereth. De negentienjarige Deense aanvaller speelde afgelopen seizoen bij de Arsenal-beloftes.

RKC laat oog vallen op Deense Arsenal-jongeling
© Imago

Biereth, die een jaar geleden van Fulham naar Arsenal overstapte, moet in Waalwijk de opvolger worden van zijn landgenoot Jens Odgaard. De Brabanders huurden de spits het afgelopen seizoen van het Italiaanse Sassuolo. Odgaard presteerde uitstekend bij RKC. Met Biereth valt er een bijzonder interessante naam in Waalwijk. Uiteraard probeert RKC hem te huren, Arsenal zou niet onwelwillend tegenover een verhuurperiode staan.

Afgelopen seizoen kwam Biereth in 26 duels tot twaalf goals en vijf assists. Een seizoen eerder was hij 21 keer succesvol in 22 wedstrijden bij de jeugdploeg van Fulham. Hij leverde ook nog eens dertien assists in die jaargang. In Engeland en Denemarken geeft men hoog op over Biereth, die een grote toekomst wordt voorspeld.

Luttele dagen voor zijn vijftiende verjaardag debuteerde Biereth in februari 2018 voor de Onder 18-ploeg van Fulham. De spits is in Londen geboren en beschikt over zowel de Engelse als de Deense nationaliteit. Na zijn overstap naar Arsenal volgde in oktober zijn debuut in de Deense Onder 19-ploeg.

Wie de naam Mika Biereth opzoekt op YouTube krijgt goals en assists in overvloed te zijn. Biereth als opvolger van Odgaard zou een heuse stunt zijn. En de Eredivisie zou een attractie rijker zijn.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.