RKC koploper door zege bij Heerenveen

RKC Waalwijk is lijstaanvoerder van de Holland Casino Eredivisie. De ploeg van Martin Jol dankt die positie aan de verrassende zege bij SC Heerenveen (1-2).

SC Heerenveen speelde een van de mindere wedstrijden in het eigen Abe Lenstra stadion. De start was bemoedigend. Na voorbereidend werk van Romano Denneboom werkte Gérard de Nooijer de bal achter RKC-doelman Khalid Sinouh. De Friese ploeg verzuimde de voorsprong in de eerste twintig minuten uit te bouwen, maar gaf daarna de wedstrijd uit handen.

Vooral in de tweede helft maakte RKC Waalwijk een goede indruk. De Brabantse ploeg kwam een half uur voor tijd verdiend op gelijke hoogte. Yuri Cornelisse ging voorbij aan zijn directe tegenstander Said Bakkati, die de vervanger was van de gepasseerde Ronnie Venema. Cornelisse liet zich de kans niet ontnemen: 1-1. Negen minuten later keek SC Heerenveen tegen een achterstand aan. Op aangeven van invaller Jason Oost passeerde Rick Hoogendorp doelman Hans Vonk, die een logische nederlaag niet kon voorkomen. 'Het leek een lekke band die op verschillende plekken lek was', karakteriseerde Foppe de Haan zijn teleurstellende ploeg.