RKC haalt opgelucht adem: verdere corona-uitbraak voorkomen

Reacties

RKC Waalwijk lijkt de coronasituatie bij de club onder controle te hebben. Dat laat de club woensdag weten nadat het duel tussen RKC Waalwijk en PEC Zwolle afgelopen weekend niet doorging.

RKC haalt opgelucht adem: verdere corona-uitbraak voorkomen
© Pro Shots

In drie dagen tijd werden vorige week negen personen positief getest op het coronavirus bij RKC Waalwijk. Daaropvolgend besloot de club om de gehele selectie in quarantaine te plaatsen. De wedstrijd tegen PEC Zwolle werd afgelast, omdat de Waalwijkse club het niet verantwoord vond om de spelersgroep bij elkaar te brengen voor een wedstrijd. 'De spelers en stafleden die positief werden getest zijn op dit moment thuis en we hopen dat ze snel herstellen en in goede gezondheid terugkeren', laat de club weten.

Op maandag en dinsdag werd iedereen opnieuw getest en daaruit blijkt dat de maatregelen van de Waalwijkse club hebben geholpen. Uit de tests kwamen geen nieuwe positieve coronagevallen, waarmee een verder uitbraak dus is voorkomen. 'Nu er in de afgelopen twee testrondes niet meer positieve gevallen naar voren zijn gekomen kijkt de club weer met veel vertrouwen naar de toekomst. Uiteraard blijven we waakzaam en houden de situatie nauwlettend in de gaten', laat de club weten.

'Wekelijks wordt de gehele organisatie getest op het coronavirus en worden de basisregels strikt nageleefd in en rondom het Mandemakers Stadion. Daarnaast worden spelers en staf laagdrempelig en snel getest als ze tussendoor toch klachten hebben en blijven daarbij direct thuis tot de uitslag bekend is. Het door de KNVB geschreven protocol rondom wedstrijden en trainingen wordt gevolgd en werkt, geheel volgens advies van het RIVM, het kantoorpersoneel al zoveel als mogelijk thuis', voegt de club toe.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.