RKC beloont doelman richting Eredivisie-rentree

Reacties

Etienne Vaessen heeft zijn contract bij RKC Waalwijk verlengd tot medio 2022. De doelman speelde een belangrijke rol in de promotie van de club en wordt zodoende beloond door de club die terugkeert op het hoogste niveau.

RKC beloont doelman richting Eredivisie-rentree

RKC speelde in het seizoen 2013/14 voor het laatst in de Eredivisie, toen kwam Vaessen nog uit in het amateurvoetbal. Sindsdien is er veel veranderd. De keeper uit Breda werd in 2017 de vaste keuze onder de lat in Waalwijk en afgelopen seizoen zag hij een sterk seizoen bekroond worden met promotie via de play-offs. RKC stroomde aan het begin van de nacompetitie in, maar rekende af met NEC, Excelsior en Go Ahead Eagles. Vaessen keepte 92 duels voor RKC, dit seizoen kan hij zijn debuut maken in de Eredivisie.

Enkele maanden geleden werd er al een optie in het contract van Vaessen gelicht, maar de clubleiding van RKC is dusdanig tevreden over het keeperswerk van de 23-jarige goalie, dat zijn contract is opengebroken. Algemeen directeur Frank van Mosselveld op de website van RKC: 'Etienne heeft zich het afgelopen seizoen enorm ontwikkeld. Met belangrijke reddingen heeft hij ons in de beslissende fase van het seizoen meer dan eens op de been gehouden. Etienne heeft dit dan ook zelf afgedwongen en hopelijk kan hij deze lijn doorzetten in de Eredivisie.'

Op 3 augustus begint het nieuwe Eredivisie-seizoen voor RKC, met een uitwedstrijd tegen VVV-Venlo. Daarvoor spelen de Brabanders nog diverse oefenwedstrijden. Voor gespeelde oefenduels en komende sparringpartners kun je ons oefenschema bekijken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.