Rivaldo redt zwalkend Barcelona

Rivaldo heeft er hoogstpersoonlijk voor gezorgd dat Barcelona volgend seizoen de kans krijgt zich te plaatsen voor de Champions League. In de onderlinge confrontatie met concurrent Valencia maakte de Braziliaan het verschil, waardoor Barcelona won met 3-2.

Rivaldo redt zwalkend Barcelona

Drie keer zette de wispelturige linkspoot Barcelona op voorsprong. Twee keer kwam Valencia via Rubén Baraja vrij snel langszij. Maar op de derde goal van Rivaldo, één minuut voor tijd, had Valencia geen antwoord meer.

Alle drie de treffers waren kenmerkend voor het spel van de nummer 10 van Barça. De eerste viel uit een vrije trap. Iets rechts van de goal krulde Rivaldo de bal over de muur via de binnenkant van de paal in het doel. Bij het tweede doelpunt kapte en draaide hij en schoot vanuit de heup laag en hard in. De derde en allesbeslissende goal was de mooiste. Op het randje van het strafschopgebied controleerde Rivaldo een pass van Frank de Boer op zijn borst en scoorde met een fantastische omhaal.

De drie bevliegingen bleken voldoende voor de overwinning. Barcelona maakte echter opnieuw geen grote indruk. De onnavolgbare tactiek van trainer Charly Rexach deed weer veel wenkbrauwen fronzen. De individuele klasse van Rivaldo gaf de doorslag. Valencia, twee jaar achtereen finalist in de Champions League, moet door de nederlaag genoegen nemen met een plaats in de UEFA Cup.

Deportivo La Coruña plaatste zich direct voor het meest prestigieuze Europese clubtoernooi. De ploeg van Roy Makaay won thuis met 4-0 van Málaga waardoor het op de tweede plaats in de Primera División eindigt. Djalminha scoorde twee keer, Makaay (zijn 16e) en Víctor ieder één keer.

Real Mallorca sloot het succesvolle seizoen af met een 4-2 overwinning op Real Oviedo. Mallorca plaatste zich net als Barcelona voor de voorronde van de Champions League. Tegenstander Real Oviedo degradeerde naar de Segunda División.

Celta de Vigo speelt volgend seizoen in de UEFA Cup. De uitwedstrijd tegen Real Zaragoza eindigde in 1-1. Mocht Celta of Barcelona de Copa del Rey winnen, dan speelt ook nummer zeven Villarreal in de UEFA Cup.

Kampioen Real Madrid won de laatste competitiewedstrijd met 2-1 van Real Valladolid. Raúl maakte beide doelpunten waardoor hij topscorer werd van Spanje. Met 24 doelpunten liet hij Rivaldo (23) en Javi Moreno (22) achter zich.

Bekijk hier al onze video's