Rijkhoff doet van zich spreken in ruime oefenzege Borussia Dortmund

Reacties

Julian Rijkhoff heeft van zich doen spreken in de oefenzege van Borussia Dortmund op Westfalia Rhynern. De achttienjarige Nederlander scoorde eenmaal in het met 0-7 gewonnen duel op de ploeg uit de Oberliga.

Rijkhoff doet van zich spreken in ruime oefenzege Borussia Dortmund
© Pro Shots
Westfalia Rhynern
Westfalia Rhynern
0 - 7
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Het was voor Borussia Dortmund de eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Die Borussen traden aan zonder onder anderen Karim Adeyemi, Youssoufa Moukoko, Jamie Bynoe-Gittens en de van VfL Wolfsburg overgekomen Felix Nmecha. Mede daardoor was er een plekje in de basisopstelling ingeruimd voor jeugdinternational Rijkhoff.

De Purmerender, die negen jaar in de jeugdopleiding van Ajax actief was, mocht op aangeven van clubicoon Marco Reus de 3-0 binnenschuiven. De spelmaker, die voor dit seizoen zijn aanvoerdersband inleverde bij Die Schwarzgelben, was zelf twee keer trefzeker.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De goal tegen Westfalia Rhynern was voor Rijkhoff niet zijn eerste in de hoofdmacht van Dortmund. Op 24 november 2022 was de aanvaller eveneens trefzeker in een oefenduel. Tegen Lincoln City nam hij de 1-6 voor zijn rekening. Hij verving destijds in de rust Donyell Malen.

Malen kwam niet in actie in het oefenduel met Westfalia Rhynern. Dat deed landgenoot Prince Aning wel. De negentienjarige uit Amsterdam afkomstige linkervleugelverdediger, die evenals Rijkhoff een verleden heeft in de jeugdopleiding van Ajax, nam de 0-7 voor zijn rekening.

Spelersprofiel

J. Rijkhoff


Geboortedatum:
25 januari 2005
Leeftijd:
19
Geboorteplaats:
Purmerend
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,83 m
Huidige club:
Ajax
Huidige club:
Jong Ajax
Nationaal team:
Nederland Onder 19
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.