Rienstra maakt na hartafwijking weer speelminuten bij Fortuna

Reacties

Ben Rienstra heeft vrijdag voor het eerst sinds er bij hem een hartafwijking werd geconstateerd weer speelminuten gemaakt voor Fortuna Sittard. De middenvelder deed een halfuur mee in de oefenwedstrijd tegen het Belgische Racing Genk, dat in een 3-3 gelijkspel eindigde.

Rienstra maakt na hartafwijking weer speelminuten bij Fortuna
© Pro Shots

Fortuna komt dit weekend niet in actie in de Eredivisie, omdat de competitiewedstrijd tegen AZ op verzoek van de Alkmaarders werd uitgesteld. AZ kan zo in alle rust toewerken naar de belangrijke Europese wedstrijd tegen Celtic. Fortuna regelde daarom voor vrijdagavond een oefenduel en daar zal vooral Rienstra erg gelukkig mee zijn geweest.

Tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen werd er bij een uitgebreide medische keuring bij Rienstra een onregelmatigheid in zijn hartslag geconstateerd. Volgens de geraadpleegde arts was dit dermate ernstig, dat het onzeker was of Rienstra zijn loopbaan wel kon vervolgen. Woensdag bracht Fortuna goed nieuws: de club meldde toen dat de middenvelder groen licht had gekregen voor een terugkeer en weer meetrainde.

Twee dagen na dit bericht heeft Rienstra voor het eerst in maanden weer speelminuten gemaakt. De middenvelder deed in een besloten oefenwedstrijd van in totaal 120 minuten een halfuur mee tegen Genk. Het duel eindigde in een 3-3 gelijkspel: de doelpunten van Fortuna werden gemaakt door Mats Seuntjens, Samy Baghdadi en Tijjani Noslin.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.