Reza en Jahanbakhsh door naar laatste acht in Azië Cup

Reacties

Alireza Jahanbakhsh en Reza Ghoochannejhad (foto) hebben zich donderdagochtend met Iran geplaatst voor de kwartfinale van het toernooi om de Azië Cup. Ook de Verenigde Arabische Emiraten zijn verzekerd van de volgende ronde.

Reza en Jahanbakhsh door naar laatste acht in Azië Cup

Qatar - Iran 0-1
NEC kan vooralsnog niet beschikken over aanvaller Alireza Jahanbakhsh. De aanvaller van Iran is door naar de kwartfinale. In tegenstelling tot Jahanbakhsh kwam Reza Ghoochannejhad, voormalig aanvaller van onder meer SC Cambuur en Go Ahead Eagles, wel in actie. Reza verving na ruim een uur matchwinner Sardar Azmoun. De spits van Rubin Kazan bepaalde in de 52ste minuut het duel na een fraaie actie. Iran is na twee overwinningen geplaatst voor de volgende ronde, al is de ploeg van de Portugese bondscoach Carlos Queiroz nog niet verzekerd van de eerste plaats in Groep C.

Bahrein - Verenigde Arabische Emiraten 1-2
Ook de Verenigde Arabische Emiraten zijn na de tweede zege in Groep C verzekerd van de kwartfinale van het toernooi om de Azië Cup. In Canberra opende Ali Ahmed Mabkhout al na een minuut de score tegen Bahrein, dat voor de rust op gelijke hoogte kwam via Jaycee John Okwunwanne. Het slotakkoord was voor Mohamed Hasan. De centrale verdediger van Bahrein bepaalde met een eigen doelpunt de eindstand. De Verenigde Arabische Emiraten en Iran moeten maandag 19 januari in een onderling duel uitmaken wie als groepshoofd verder gaat.

Bekijk hier al onze video's