Reyes blijft jeugdliefde Sevilla toch trouw

Reacties

José Antonio Reyes heeft zijn contract bij Sevilla verlengd. Het kind van de club tekent een tweejarige verbintenis bij de Europa League-winnaar. Doordat zijn vorige verbintenis afliep leek een vertrek van de veelzijdige Spanjaard in de maak.

Reyes blijft jeugdliefde Sevilla toch trouw

Reyes is uitgegroeid tot één van de clubiconen van Sevilla. De linkspoot debuteerde op zestienjarige leeftijd bij de club uit Andalusië. Na avonturen bij Arsenal, Real Madrid, Atlético Madrid en Benfica keerde de 22-voudig Spaans international begin 2012 terug op het oude nest.

Reyes heeft een bewogen seizoen achter de rug. In de eerste maanden nam de technicus veelvuldig plaats op de bank en moest hij het doen met optredens in de Europa League. Het 31-jarige jeugdproduct speelde zich vlak voor de winterstop in het basiselftal en is sindsdien een belangrijk onderdeel van de tactische plannen van trainer Unai Emery. Zo startte hij in de Europa League-finale tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk (3-2 winst), waarin hij met een assist op Carlos Bacca bij de 2-1 belangrijk was.

De Parel van Andalusië vestigde met de gewonnen finale ook nog een persoonlijk record. Reyes is de enige speler die het tweede Europese toernooi in viervoud op zijn palmares heeft staan. Ray Clemence, Giueseppe Bergomi en Nicola Berti moeten het ieder doen met drie eindzeges.   

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.