Reuzendoder Bradford City na Arsenal ook voorbij Villa

Bradford City is goed op weg naar de finale van de League Cup. De ploeg uit de Engelse League Two, het vierde niveau van Engeland, was met 3-1 te sterk voor Premier League-club Aston Villa. Het was het eerste duel van een tweeluik. In de kwartfinale moest Arsenal na strafschoppen al buigen voor Bradford.

Het was bepaald geen onverdiende zege te noemen. Nakhi Wells bracht Bradford al in de negentiende minuut op voorsprong (foto), uit een scrimmage. Gabriel Agbonlahor en Darren Bent waren namens Villa nog wel dichtbij een treffer.

Bradford moest regelmatig terug in de verdedigende stellingen, maar was ook niet bang de aanval te kiezen. Dat werd beloond door Rory McArdle, die in de 77ste minuut profiteerde van nalatigheid in de defensie van Villa.

Andreas Weimann scoorde nog tegen, maar een verlies kon Villa niet meer voorkomen. Sterker nog: het werd 3-1, opnieuw uit een hoekschop. Verdediger Carl McHugh kwam het hoogst en kopte snoeihard raak.

Ron Vlaar (geblesseerd) deed net als Karim El Ahmadi (met Marokko voorbereidend op het toernooi om de Afrika Cup) niet mee met Villa. Op 22 januari is de return op Villa Park.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.