Reus tekent nieuw contract en droomt van eerste landstitel met Dortmund

Reacties

Marco Reus heeft zijn toekomst verbonden aan Borussia Dortmund. De 33-jarige aanvaller tekende donderdag voor een jaar bij en heeft naar verluidt genoegen genomen met een flinke salarisverlaging. 

Reus tekent nieuw contract en droomt van eerste landstitel met Dortmund
© Pro Shots

Reus is geen vaste klant meer in het elftal van Edin Terzic. Dat wakkerde de geruchten over een mogelijk vertrek aan. Het Al-Nassr van Cristiano Ronaldo zou interesse hebben en in eigen land klonken geluiden over een mogelijke overstap naar RB Leipzig. Die verhalen kunnen de prullenbak in, want Reus heeft zijn contractverlenging bij BVB bezegeld. De routinier ligt nu tot medio 2024 vast.

Bild weet dat Reus genoegen heeft moeten nemen met een salarisverlaging. Volgens de Duitse krant verdiende het clubicoon voorheen twaalf miljoen euro per jaar en moet hij volgend seizoen genoegen nemen met maximaal zeven miljoen euro. Dat was blijkbaar geen probleem van Reus, die van kinds af aan supporter is van Dortmund en maar wat graag zijn eerste landstitel met de club wil binnenhalen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Op weg naar de titel
'Ik heb nog steeds een groot verlangen om me in te zetten voor de club, waar ik meer dan de helft van mijn voetballeven heb doorgebracht. Voor mij is er niets mooiers dan doelpunten maken voor de beste fans ter wereld', zegt Reus op de clubsite. De aanvaller kwam in de zomer van 2012, vlak na het laatste kampioenschap van Dortmund naar het Signal Iduna Park en vierde dus nog geen landstitel.

Die is dit seizoen dichterbij dan ooit, want met nog vijf wedstrijden te gaan leidt Dortmund de dans in de Bundesliga. BVB staat een punt voor op naaste achtervolger Bayern München. 

Bundesliga

Stand Bundesliga 2022/2023

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
21
8
5
92-38
+54
71
2
Borussia Dortmund
34
22
5
7
83-44
+39
71
3
RB Leipzig
34
20
6
8
64-41
+23
66
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Meer M. Reus
Meer over M. Reus
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.