Reserves Ajax doen nu wel hun plicht

In tegenstelling tot de bekerwedstrijd tegen Jong RKC Waalwijk deden de reserves van Ajax in de UEFA Cup-return tegen IK Start wel van zich spreken. De Amsterdammers zetten de Noren eenvoudig met 4-0 opzij.

Na de 5-2 in Lillestrøm was de return in de Arena een formaliteit. Trainer Henk ten Cate deed een beroep op een aantal spelers die normaliter de reservebank warm houden. Zo waren er basisplaatsen voor Dennis Gentenaar, George Ogararu, Zdenek Grygera, Olaf Lindenbergh, Tom De Mul en Markus Rosenberg.

Met name Rosenberg liet zich gelden door de eerste twee treffers voor zijn rekening te nemen. Al na zes minuten werkte hij een door Kenneth Perez genomen hoekschop binnen. De Zweed maakte er 2-0 van door vanaf de linkerflank naar binnen te snijden en met rechts in de korte hoek raak te schieten.

Veel weerstand bood IK Start niet. Exemplarisch was het doelpunt van Grygera, die bij na een corner van opnieuw Perez alle tijd en ruimte kreeg om aan te nemen en de bal snoeihard in de kruising te schieten. In de tweede helft, waarin ook derde doelman Kenneth Vermeer zijn opwachting mocht maken, geloofde Ajax het wel. Alleen Ryan Babel vermaakte het publiek nog met een doelpunt: 4-0.