Reprise EK-finale van de baan door Deens conflict

Reacties

De Oranje Vrouwen hebben een streep moeten zetten door de vriendschappelijke interland tegen Denemarken. Een langslepend arbeidsconflict is de reden dat de Deense vrouwen hebben moeten afzeggen.

Reprise EK-finale van de baan door Deens conflict

Het conflict draait om een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst met de bond (DBU). De Deense internationals hebben zondag een laatste voorstel afgewezen. De onderhandelingen, die sinds najaar 2016 lopen, zijn in een impasse beland. Om hun eisen kracht bij te zetten hebben de Deense vrouwen maandag de training geboycot.

De kersverse Deense bondscoach Søren Randa-Boldt rekende erop dat de wedstrijd vrijdag in Horsens zou doorgaan, desnoods met een B-team. 'Ik zal wel iemand kunnen vinden. Er zijn genoeg die graag deze wedstrijd willen spelen', zei hij tegen Ekstra Bladet.

Maar dinsdag is alsnog besloten het oefenduel te schrappen. 'Het is spijtig dat onze interland tegen de EK-finalisten uiteindelijk niet door kan gaan. Een teleurstelling voor onze Oranje Leeuwinnen, maar zeker ook voor alle fans in Nederland en Denemarken', aldus KNVB-directeur Jan Dirk van der Zee.

Het oefenduel met Nederland was niet alleen een herhaling van de EK-finale, maar ook de voorbereiding op de start van de WK-kwalificatie. De Oranje Vrouwen beginnen op 24 oktober tegen Noorwegen, waar Denemarken op 19 september opent tegen Hongarije.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.