Rentree Kompany bij City lonkt na lange afwezigheid

Na zes weken van afwezigheid heeft Vincent Kompany dinsdag voor het eerst weer meegetraind met de selectie van Manchester City. Het Champions League-duel met Viktoria Plzen van aanstaande woensdag komt waarschijnlijk nog wel te vroeg voor de Belgische verdediger.

Rentree Kompany bij City lonkt na lange afwezigheid

Kompany raakte op 5 oktober geblesseerd aan een hamstring in de competitiewedstrijd tegen Everton (3-1). Het was de tweede kwetsuur in korte tijd die de 27-jarige aanvoerder van de Engelse topclub opliep. Eerder dit seizoen stond hij ook al een maand langs de zijlijn met een kuitblessure.

Dat Kompany opnieuw lange tijd ontbrak bij City en de Belgische nationale ploeg, maakte veel bezorgde reacties los. Voor beide teams is de door Anderlecht opgeleide speler een belangrijke pion. België verloor deze maand zonder zijn captain van Colombia (0-2) en Japan (2-3), terwijl City in de Premier League steken liet vallen bij Chelsea (1-2) en Sunderland (0-1).

Nu Kompany is teruggekeerd op het trainingsveld, kan hij komend weekend mogelijk zijn rentree maken in de thuiswedstrijd tegen Swansea City. Tegenover de rentree van Kompany stond wel de afwezigheid van David Silva, Steven Jovetic en Jack Rodwell. Het trio staat voorlopig nog niet tot de beschikking van manager Manuel Pellegrini.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen