Rentree 'God Ibrahimovic' inspireert AC Milan tot comeback

Zlatan Ibrahimovic keerde woensdagavond terug bij AC Milan. Als invaller moest hij zijn ploeg helpen een 2-0 achterstand bij SPAL goed te maken. Dat lukte. Het werd in blessuretijd nog 2-2.

SPAL
SPAL
2 - 2
AC Milan
AC Milan

Nadat hij afgelopen week al meetrainde bij AC Milan zat Ibrahimovic woensdagavond voor het eerst weer bij de wedstrijdselectie van de Rossoneri. De Zweed, die een maand lang kampte met een kuitblessure, nam plaats op de bank in het uitduel met SPAL en daar moest de 38-jarige routinier met lede ogen toezien hoe zijn teamgenoten op een ruime achterstand werden gezet in de eerste helft.

Nadat Mattia Valoti na dertien minuten de 1-0 maakte namens SPAL, zorgde Sergio Floccari na een half uur voor een ongekende wereldgoal. De 38-jarige Italiaanse routinier liet de bal op zo'n dertig meter van het doel één keer stuiteren en nam de bal vervolgens heerlijk op de slof. De SPAL-captain zag de bal prachtig over Gianluigi Donnarumma in het doel vallen en daarmee tekende Floccari voor zijn eerste goal van het huidige Serie A-seizoen: 2-0.

AC Milan dacht het gat van twee goals acht minuten voor rust te halveren, maar de VAR stak daar een stokje voor. De goal van Hakan Calhanoglu werd afgekeurd, omdat Ante Rebic in de aanloop van die goal buitenspel stond. Het bleef daardoor 2-0, maar AC Milan kreeg twee minuten voor rust nog wel een opsteker in de vorm van een rode kaart voor SPAL. Marco D'Alessandro werd in eerste instantie bestraft met geel voor een onbesuisde actie, maar de VAR adviseerde vervolgens een rode kaart en die kreeg D'Alessandro ook.

AC Milan had zodoende de hele tweede helft om de 2-0 achterstand goed te maken tegen het tiental van SPAL, maar tot de 65ste minuut zat er nog weinig schot in de zaak. Tijd voor Ibrahimovic, zo dacht AC Milan-coach Stefan Pioli. Hij bracht de Zweed 25 minuten voor tijd in als vervanger van Rebic met de hoop dat hij iets van zijn goddelijke krachten zou laten zien. Bij zijn rentree op de trainingsvelden schreef Ibrahimovic bij een foto van hem met zijn ploeggenoten namelijk: 'God en zijn leerlingen'.

Tien minuten voor tijd bracht AC Milan wel de spanning in de wedstrijd terug, al speelde Ibrahimovic geen rol bij die goal. Het was Rafael Leão die de bal voor zijn voeten kreeg na een voorzet en de bal beheerst in de linkerhoek legde: 2-1. Het tiental van SPAL moest zodoende nog ruim tien minuten stand zien te houden, maar moest dat de laatste zes minuten ook doen zonder de coaching van trainer Luigi Di Biagio, die vlak voor het einde van de wedstrijd met een tweede gele kaart naar de tribune werd gestuurd.

Vanaf de tribune zag hij hoe het alsnog mis ging voor zijn ploeg. Alexis Saelemaekers, de Belg van wie woensdag bekend werd dat hij definitief bij AC Milan blijft, zocht naar Ibrahimovic. Die vond hij niet, maar dat maakte niet uit, want het was Francesco Vicari die met een ongekende eigen goal voor de 2-2 zorgde. Ibrahimovic scoorde zelf dus niet, maar na zijn invalbeurt keerde AC Milan nog wel de 2-0 achterstand om. Zuur voor SPAL, dat de punten hard nodig had in strijd tegen degradatie. Onterecht was het gelijkspel niet te noemen. AC Milan loste liefst 39 schoten, het hoogste aantal van de club sinds 2013.

Bekijk hieronder de overige uitslagen van de wedstrijden van woensdagavond in de Serie A.