Rentree Baros op oude nest lonkt na vertrek bij Cimbom

Milan Baros is niet langer speler van Galatasaray. De 31-jarige aanvaller kwam dit seizoen nog niet in actie voor de Turkse topclub, die Baros een transfervrije status gunt. Omdat Baros zinspeelt op een terugkeer naar eigen land is zijn contract, dat aankomende zomer afliep, ontbonden.

Rentree Baros op oude nest lonkt na vertrek bij Cimbom

Sinds Baros afgelopen zomer van het EK in Oekraïne en Polen terugkeerde, heeft hij geen minuut meer gespeeld voor het elftal van trainer Fatih Terim. De concurrentie was met Burak Yilmaz, Johan Elmander en Umut Bulut hevig en bovendien was de Tsjechische grootverdiener (2,7 miljoen euro per jaar) maar zelden fit.

Met de komst van Didier Drogba in de winterstop werden de perspectieven van Baros bij Cimbom er bovendien niet beter op. Al begin dit jaar flirtte hij met Banik Ostrava, de club waar hij in het seizoen 1998/99 zijn profdebuut maakte.

Omdat een akkoord tijdens de winterse transferperiode uitbleef, besloten Baros en Galatasaray woensdag hun samenwerking te beëindigen. Banik Ostrava meldt op de eigen website inmiddels de gesprekken over een terugkeer van Baros te zijn gestart.

Baros stond bij Galatasaray sinds de zomer van 2008 onder contract. In vier seizoenen was hij goed voor 48 competitietreffers. Eerder speelde hij ook voor Liverpool, Aston Villa, Olympique Lyon en Portsmouth.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen