Rel in Rusland: Zenit-trainer negeert transfer Kokorin en stelt hem op

Reacties

Russische voetballiefhebbers zijn in de ban van een transferrel met Aleksandr Kokorin als middelpunt. FC Sochi kondigde dinsdag vol trots aan de 28-jarige aanvaller te huren van Zenit Sint-Petersburg, maar daar denkt trainer Sergei Semak van de topclub heel anders over.

Rel in Rusland: Zenit-trainer negeert transfer Kokorin en stelt hem op
© Pro Shots

Semak stelde Kokorin dinsdagavond gewoon op tijdens een oefenduel met Al-Uwaynah (10-0). Sterker nog: de spits fungeerde als captain én nam drie treffers voor zijn rekening. 'We hebben hem nodig', liet de oefenmeester weten in gesprek met Sport-Express. 'Het feit dat hij vandaag speelde, bewijst dat zijn coach hem vertrouwt. Hij is erg van streek door het nieuws van vandaag.'

Russische media schreven eerder op woensdag dat het Zenit-bestuur de zaak inmiddels heeft besproken met Semak, die na de zege op Al-Uwaynah verklaarde dat het 'hele team Kokorin steunt'.

Eerder deze transferperiode toonde Feyenoord belangstelling voor Kokorin. 'Aleksandr Kokorin vind ik een geweldige speler. Vandaar dat ik naar hem heb geïnformeerd, ook al weet je dat hij normaal gesproken niet haalbaar is voor Feyenoord', liet trainer Dick Advocaat optekenen.

Kokorin raakte in 2018 in opspraak wegens een gewelddadig incident. Dat kwam hem net als collega-international Pavel Mamaev op een zware gevangenisstraf te staan. In september kwam het tweetal op borgtocht vrij.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.