Rel in Oostenrijk na 'corona-overtreding' LASK: 'We zijn geschokt'

Reacties

Het Oostenrijkse voetbal is in de ban van een rel. LASK Linz, de bedwinger van AZ en PSV in het Europa League-toernooi, wordt er door de andere elf clubs uit de hoogste afdeling van beschuldigd de coronamaatregelen aan de laars te lappen. Red Bull Salzburg neemt het voortouw.

Rel in Oostenrijk na 'corona-overtreding' LASK: 'We zijn geschokt'
© Pro Shots

Uit camerabeelden zou blijken dat spelers van LASK met elkaar duelleerden tijdens oefensessies, terwijl Oostenrijkse clubs pas vanaf vrijdag de groepstrainingen mogen hervatten.

'We zijn verbaasd en geschokt', meldde commercieel directeur Stephan Reiter in een verklaring van Red Bull Salzburg. 'Uit de beelden komt duidelijk naar voren dat de spelers fysiek contact met elkaar hebben, ondanks de restricties die de overheid heeft opgelegd.' Volgens Red Bull Salzburg delen de andere clubs de mening over het gedrag van LASK, dat inmiddels al heeft gereageerd op de beschuldigingen. De club uit Linz voelt zich het slachtoffer van spionagepraktijken.

Het is de bedoeling dat de Oostenrijkse Bundesliga op 2 juni wordt hervat met de kampioenscompetitie. Pikant is dat LASK en Red Bull Salzburg om de titel strijden, waarbij de voormalige tegenstander van PSV en AZ in het Europa League-toernooi een voorsprong van zes punten verdedigt.

De Oostenrijkse voetbalautoriteiten zijn een onderzoek gestart naar het incident.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.