Rel in Brazilië: eigenaar Botafogo beschuldigt concurrentie van matchfixing

Reacties

Botafogo-eigenaar John Textor heeft opnieuw voor ophef gezorgd in Brazilië. Eerder beweerde hij al dat Palmeiras twee jaar lang werd bevoordeeld. Nu meent de Amerikaanse zakenman dat er matchfixing heeft plaatsgevonden bij het duel tussen São Paulo en Palmeiras.

Rel in Brazilië: eigenaar Botafogo beschuldigt concurrentie van matchfixing
© Pro Shots
Palmeiras
Palmeiras
5 - 0
São Paulo
São Paulo

Op zijn eigen website heeft Textor laten weten stappen te ondernemen tegen São Paulo. Hij beschuldigt de club ervan dat enkele spelers zich hebben laten manipuleren en bewust met 5-0 verloren van Palmeiras op 26 oktober 2023. Textor beweert daar bewijsmateriaal voor te hebben en heeft dat opgestuurd naar de officier van justitie.

'De wedstrijd tussen Palmeiras en São Paulo werd volgens deskundigen en volgens kunstmatige intelligentie door minstens vijf São Paulo-spelers gemanipuleerd', liet Textor weten. 'Zeven spelers vertoonden abnormaal gedrag in beslissende situaties en vijf daarvan hebben de grenzen overschreden.' Textor maakte zijn 'bewijzen' echter niet openbaar.

São Paulo heeft inmiddels kennisgenomen van de beschuldigingen en is furieus. De Braziliaanse topclub kondigde aan juridische stappen te ondernemen tegen Textor, die beweerde dat ook een duel tussen Palmeiras en Fortaleza uit 2022 was gemanipuleerd. Naast Botafogo heeft Textor ook Olympique Lyon en RWD Molenbeek in bezit. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.