Reiziger duidelijk over afmelding Gravenberch: 'Een verkeerde keuze'

Reacties

Bondscoach Michael Reiziger is teleurgesteld door de afmelding van Ryan Gravenberch bij Jong Oranje. De 21-jarige middenvelder heeft laten weten liever in Liverpool te blijven, om te acclimatiseren bij zijn nieuwe club.

Reiziger duidelijk over afmelding Gravenberch: 'Een verkeerde keuze'

'Ik vind het geen goede beslissing, dat heb ik hem ook gezegd. Ik vind het echt niet goed', reageert Reiziger maandagmiddag in Zeist, waar Jong Oranje zich verzamelde in aanloop naar de EK-kwalificatieduels met Moldavië en Noord-Macedonië.

'Voor een nationaal elftal, voor je land, moet je met je hart spelen. Niet met je hoofd. Dus je moet er écht bij willen zijn. Dat is voor mij gewoon belangrijk', benadrukt Reiziger. 'Hij heeft zijn beslissing genomen, om toch in Liverpool te blijven om te acclimatiseren. Ik ken Ryan, het is een goede en sympathieke jongen, maar hier heeft hij een verkeerde keuze gemaakt', vindt de nieuwe bondscoach.

Met het hart
'Als je voor een nationaal elftal kunt uitkomen, is dat een eer. Dat moet je trots maken. Daar horen geen concessies bij. Dat geldt voor iedereen, niet alleen voor Ryan. Een speler die hier bij Jong Oranje komt, moet met zijn hart komen, moet strijden voor zijn land. De spelers die met hun hart spelen, halen er altijd iets meer uit. Daar heb je als trainer ook weer profijt van', legt Reiziger uit.

'Als je denkt: het is lekker vrijblijvend, dan zit je verkeerd. In de top is niets vrijblijvend. En je speelt hier met de besten van Nederland, dus het is sowieso niet vrijblijvend. Voor mij is dit geen statement, want dan zou het al gespeeld zijn. Meer een principe dat ik al mijn spelers meegeef: voor Jong Oranje spelen is een eer en dat doe je met je hart.'

Deze week in de VI een uitgebreid interview met Michael Reiziger over zijn nieuwe job als bondscoach van Jong Oranje

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.