Reis laat Barcelona definitief achter zich voor Duits avontuur

Reacties

Ludovit Reis laat Barcelona definitief achter zich. De 21-jarige Nederlander gaat aan de slag bij Hamburger SV.

Reis laat Barcelona definitief achter zich voor Duits avontuur
© Pro Shots

Reis tekent een contract voor vier jaar in Hamburg en Barcelona heeft een doorverkooppercentage van 25 procent afgedwongen. 'Ik ben echt heel blij dat de overstap nu heeft plaatsgevonden. De fans en Hamburger SV als geheel gaven me meteen een goed gevoel en de gesprekken waren erg goed en productief. Met mijn agressieve box-to-box-speelstijl wil ik het team en de club helpen', zo laat Reis weten op de clubwebsite. 

Reis maakte in 2019 zijn droomtransfer van FC Groningen naar Barcelona. Tot een debuut in het eerste elftal kwam het echter niet voor de middenvelder. Hij speelde in het seizoen 2019/20 zijn wedstrijden voor Barcelona B, waarna hij het afgelopen seizoen op huurbasis uitkwam voor VfL Osnabrück. Daar kwam hij tot 27 wedstrijden in de Tweede Bundesliga, de competitie waar hij komend seizoen dus ook aan de slag gaat. Het lukte Hamburger SV afgelopen seizoen namelijk weer niet om terug te keren naar de Bundesliga.

Reis wordt de veertiende Nederlander bij Hamburger SV na Nico-Jan Hoogma, Erik Meijer, Rafael van der Vaart, Nigel de Jong, Joris Mathijsen, Romeo Castelen, Eljero Elia, Ruud van Nistelrooy, Jeffrey Bruma, Ola John, Timo Letschert en Rick van Drongelen. Laatsgenoemde ruilt HSV deze zomer in voor Union Berlin.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Spelersprofiel

L. Reis


Geboortedatum:
1 juni 2000
Leeftijd:
23
Geboorteplaats:
Haarlem
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,78 m
Gewicht:
78 kg
Huidige club:
Hamburger SV
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.