Reijnders gaat in op 'transformatie' bij Milan en afwijzen van Barcelona

Reacties

Tijjani Reijnders hoopt vrijdag tegen Frankrijk in de basis te kunnen starten bij het Nederlands elftal. De middenvelder heeft zijn draai gevonden bij AC Milan na zijn transfer van AZ en meldde zich maandag vol vertrouwen bij Oranje.

Reijnders gaat in op 'transformatie' bij Milan en afwijzen van Barcelona
© Pro Shots
Nederland
Nederland
1 - 2
Frankrijk
Frankrijk

Mede door de absentie van Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners lijkt Reijnders een serieuze kandidaat voor een basisplek bij Oranje. De tweevoudig international kijkt terug op een succesvolle start bij zijn nieuwe club Milan: Reijnders is een vaste waarde in het elftal van trainer Stefano Pioli. Milan gaat na acht duels aan kop in de Serie A. 'Het is aan de trainer of ik ga spelen, dat zullen we vrijdag zien', aldus de middenvelder.

Reijnders merkt in Italië dat er meer van hem wordt gevraagd dan voorheen in de Eredivisie. 'Er wordt veel gehamerd op bewegen zonder bal in de diepte. Iets wat ik bij AZ eigenlijk niet deed. Doordat ik mezelf op dat vlak nu ontwikkel, word ik een completere middenvelder. Daarnaast heb je natuurlijk het Italiaanse verdedigen. Geconcentreerd blijven vanuit je verdedigende taken. Ook op dat vlak ben ik stappen aan het maken.'

'Ik speel nu hoger op het veld. Meer aanvallend. Bij AZ was ik echt een verbindingsspeler en bemoeide ik me nog vrij veel met de opbouw van achteruit. Dat is nu een stuk minder', aldus Reijnders. 'De intensiteit is natuurlijk hoger dan bij AZ. Je traint en speelt bij Milan met spelers van wereldklasse. Daarin moet je mee, ook door je eigen voetballende kwaliteiten te laten zien. Het was vergelijkbaar met mijn eerste keer bij Oranje. Je moet mee in een hoger niveau.'

Barcelona
De Oranje-international verkoos Milan afgelopen zomer boven het eveneens geïnteresseerde Barcelona. 'Barcelona was op zoek naar een echte nummer 6. De rol die Milan voor ogen had, past beter bij mij. Ik heb het thuis besproken met mijn vader en in onze ogen kwam Milan met het perfecte plan. Ik heb eerst met de technisch directeur gesproken, daarna met de trainer en daaruit ontstond het gevoel dat ik me bij Milan sneller thuis zou gaan voelen. Dat is ook gebleken. Ik heb er geen moment spijt van gehad', besluit Reijnders.

Lees het volledige interview met Tijjani Reijnders op VI PRO. Daarin gaat de middenvelder dieper in op zijn beginperiode in de Serie A en waarom hij zich nu al thuis voelt bij AC Milan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.