Regerend kampioen Juventus start met overwinning

Juventus is de jacht op een nieuwe landstitel voortvarend begonnen. Zonder de geschorste trainer Antonio Conte won Juve met 2-0 van Parma.

Juventus liet voor rust al zien dat de ploeg weinig aan kwaliteit ingeleverd heeft ten opzichte van het vorige seizoen. De voorsprong bleef echter uit. Tien minuten voor rust kreeg Juventus de uitgelezen kans op een voorsprong. Arturo Vidal mocht vanaf elf meter aanleggen nadat doelman Antonio Mirante Stephan Lichtsteiner had gevloerd. De sluitpost keerde de zwakke inzet van Vidal eenvoudig.

Lichtsteiner brak tien minuten na rust uiteindelijk de ban. Juventus verprutste eerst drie kansen alvorens de Zwitserse verdediger scoorde. Hij tikte een voorzet van Kwadwo Asamoah van dichtbij binnen. Drie minuten na de openingstreffer verdubbelde Andrea Pirlo (foto) de score. Volgens de assistent-scheidsrechter keerde goalie Mirante de geplaatste vrije trap van de regisseur achter de lijn.

Beide ploegen lieten in het laatste half uur nog enkele goede kansen onbenut. Juventus is nu veertig Serie A-wedstrijden op rij ongeslagen. De laatste nederlaag in competitieverband dateert van 1 mei 2011. De tegenstander van vandaag, Parma, won toen met 1-0. Foto: VI Images