Redknapp begint met remise, Villa wint zonder Vlaar

Harry Redknapp is in zijn debuutduel als manager van Queens Park Rangers op bezoek bij Sunderland in de Premier League blijven steken op een doelpuntloos gelijkspel. De kersverse QPR-coach schiet weinig op met het puntje. Aston Villa haalde dure punten in de strijd tegen degradatie binnen.

Redknapp begint met remise, Villa wint zonder Vlaar

Sunderland – Queens Park Rangers 0-0Op bezoek bij Sunderland begon het karwei voor de voormalige manager van onder meer Tottenham Hotspur. Aan hem de taak het hyperambitieuze QPR, dat zich deze zomer flink roerde op de transfermarkt, uit het slop te trekken. Voor de komst van Redknapp vergaarde de ploeg in dertien duels pas vier punten.

Het treffen van dinsdag zal het vertrouwen van Redknapp (foto) niet enorm vergroot hebben. QPR slaagde er niet in de ban te breken. Omdat ook Sunderland het net niet vond, behaalde Redknapp wel het vijfde punt voor zijn Londense werkgever.

Ondanks de remise is QPR nog altijd hekkensluiter. Het gaatje naar Reading, dat verloor van Aston Villa, is zodoende teruggebracht van vijf naar vier punten. Daartegenover staat wel dat Aston Villa verder weg liep bij de ploeg van Redknapp, voor wie het nog een hels karwei zal worden degradatie te voorkomen.

Aston Villa - Reading 1-0Aston Villa heeft drie zeer belangrijke punten gepakt in de strijd tegen degradatie. Dinsdagavond stonden de laagvliegers van de Engelse competitie tegenover elkaar op Villa Park zonder de geblesseerde Ron Vlaar. De coach kon wel beschikken over de voormalige Eredivisie-spelers Brett Holman en Karim El Ahmadi. Holman startte in de basis terwijl El Ahmadi de hele wedstrijd op de bank zat.

Beide ploegen wisten gedurende het duel maar weinig kansen te creëren en lange tijd leek het duel tussen de nummer zeventien en negentien van Engeland te eindigen in een bloedeloze 0-0. Tien minuten voor tijd kroonde de Belg Christian Benteke zich evenwel tot matchwinner door een rake kopbal uit de hoekschop van Ashley Westwood.

The Villans stijgen door deze overwinning twee plaatsen en staan na veertien wedstrijden op de zeventiende plaats met dertien punten. De ploeg van Brian Mcdermott bezet na de nederlaag de voorlaatste plaats met slechts negen punten uit dertien duels.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's