Reddingsoperatie Fulham: de strijd tegen het jojo-stempel

Reacties

De wedstrijd tussen Sheffield United en Fulham van komende zondag is er één tussen twee uitersten. Sheffield maakte afgelopen seizoen grote indruk door na de promotie vast te houden aan de succesvolle koers, Fulham heeft juist alles weer omgegooid in de hoop op direct resultaat.

Reddingsoperatie Fulham: de strijd tegen het jojo-stempel
© Pro Shots
Sheffield United
Sheffield United
1 - 1
Fulham
Fulham

Twee jaar geleden deed Fulham precies hetzelfde. De club vierde de langverwachte rentree op het hoogste niveau door flink de portemonnee te trekken. Fulham gaf bijna 120 miljoen euro uit op de transfermarkt, maar kreeg het niet voor elkaar om een goed lopend elftal te smeden. Trainer Slavisa Jokanovic én opvolger Claudio Ranieri werden daarvoor geslachtofferd. Onder Scott Parker werd het herstel ingezet, maar ook hij kon kansloze degradatie niet afwenden.

Afgelopen seizoen bracht Parker de club op knappe wijze weer terug naar het beloofde land: de Premier League. De veertigjarige Engelsman wilde de tijd nemen om een succesvol elftal te bouwen en schrok er dan ook niet van dat The Cottagers hun eerste drie Premier League-duels van dit seizoen verloren. Eigenaar Tony Khan was echter minder geduldig. Na de pijnlijke 0-3 nederlaag tegen concurrent Aston Villa stuurde hij een reeks tweets de ether in.

'Ik wil bij dezen mijn excuses aanbieden aan de supporters voor ons optreden vanavond. We zijn al sinds de promotie op zoek naar centrumverdedigers, maar er waren er twee besmet met corona, één koos voor een andere club en bij één was er een andere issue. Ik beloof nieuwe spelers en betere prestaties van deze selectie. We moeten beduidend harder gaan werken om ons te handhaven', aldus de excentrieke eigenaar.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Parker was bepaald niet blij met die actie. 'Ik ben het niet met Tony eens en zijn uitspraken helpen ons ook niet. Ik ben teleurgesteld dat hij zijn excuses aanbiedt voor ons optreden, daar ben ik het totaal niet mee eens. Als mijn spelers kritiek verdienen, ben ik de eerste die dat zal zeggen, maar ze hebben goed gespeeld en keihard gewerkt, dus hier ben ik niet blij mee.'

Khan hield echter woord: op Deadline Day haalde hij nog eens drie spelers naar Londen (Ruben Loftus-Cheek, Tosin Adarabioyo en Joachim Andersen). In de bonusperiode, waarin Engelse clubs nog onderling mochten handelen, werd vrijdagavond op de valreep Terence Kongolo vastgelegd, waarmee het aantal aanwinsten op twaalf kwam. Parker moet nu een plekje gaan zoeken voor al die nieuwelingen in zijn elftal en ook dat zal weer tijd kosten. Dat zes van de twaalf nieuwe spelers huurlingen zijn, maakt het werken aan de lange termijn ook niet makkelijker.

De fans hebben inmiddels ook hun vraagtekens bij het beleid van Khan, maar de eigenaar heeft een broertje dood aan verwijten dat hij van Fulham een jojo-club maakt die heen en weer gaat tussen Premier League en Championship. 'Ik zou er een moord voor gepleegd hebben om een jojo-club te worden toen ik de club in 2016 overnam na de twintigste plaats in het Championship', reageerde hij vinnig op Twitter.

Het moge duidelijk zijn: de druk staat er vol op bij Fulham. Khan wil resultaten zien na zijn grondige renovatie van de selectie. Zeker nu de club van Kenny Tete en Kongolo het de komende weken opneemt tegen vier clubs die normaal gesproken in het rechterrijtje spelen: Sheffield, Crystal Palace, West Bromwich Albion en West Ham United.

Premier League

Stand Premier League 2020/2021

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
15
Southampton
38
12
7
19
47-68
-21
43
16
Brighton & Hove Albion
38
9
14
15
40-46
-6
41
17
Burnley
38
10
9
19
33-55
-22
39
18
Fulham
38
5
13
20
27-53
-26
28
19
West Bromwich Albion
38
5
11
22
35-76
-41
26
20
Sheffield United
38
7
2
29
20-63
-43
23
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.