Leeds United moet nog steeds vrezen voor degradatie, maar met dank aan invaller Pascal Struijk zijn The Whites wel boven de rode streep gekomen.

Leeds United
1 - 1
Brighton & Hove Albion

Voor Leeds United was het zaak om na drie nederlagen op rij weer een positief resultaat te boeken. In de strijd tegen degradatie zou een zege op Brighton & Hove Allbion The Whites weer boven de streep brengen. Maar het duel met The Seagulls werd aanvankelijk niet wat de ploeg van manager Jesse Marsch ervan had verwacht. Danny Welbeck tekende na ruim twintig minuten voor 0-1 op Elland Road.

Het publiek richtte de woede op de directie, maar kon op de valreep toch nog juichen. In de extra tijd was het Struijk die zorgde voor een ontlading. De Nederlander, die in de 83ste minuut binnen de lijnen was gekomen, scoorde fraai van dichtbij uit een voorzet van Joe Gelhardt.

De gelijkmaker was geen goed nieuws voor Burnley en Everton, die met Leeds verwikkeld zijn in de strijd tegen degradatie. Met nog een duel achter de hand kunnen die ploegen van respectievelijk Wout Weghorst en Donny van de Beek profiteren van het puntenverlies van The Whites. Burnley heeft een punt minder dan Leeds, dat een punt achterstaat op Everton.

Watford
Watford
1 - 5
Leicester City

James Maddison was zondag de grote man bij Leicester City. De middenvelder was er persoonlijk verantwoordelijk voor dat het al gedegradeerde Watford de vroege voorsprong in een tijdsbestek van vijf minuten zag veranderen in een achterstand. In de achttiende minuut tekende Maddison voor de gelijkmaker om in de 22ste minuut de aangever te zijn bij de 1-2 van Jamie Vardy.

Maddison kwam daarmee in de dubbele cijfers qua doelpunten (16) en qua assists (10) in dit Premier League-seizoen. Hij legde zo in de eerste helft de basis voor een ruime zege voor leicester City, dat dankzij goals van Harvey Barnes (2) en Vardy en uitliep naar een overtuigende 1-5 overwinning. De assists voor het laatste doelpunt kwam van Maddison.

Wolverhampton Wanderers
1 - 1
Norwich City

Na vijf nederlagen op rij had het al gedegradeerde Norwich City weer aanleiding voor een feestje. Teemu Pukki zette The Canaries op voorsprong, maar voor een zege was het niet genoeg. Rayan Ait Nouri behoedde Wolverhampton Wanderers voor een nederlaag. Tim Krul zal bij Norwich andermaal op de bank.