Red Bull denkt ook aan overname Nederlandse club

Reacties

Red Bull zou in de toekomst graag een Nederlandse voetbalclub willen overnemen. 'Dat is mijn wens', vertelde Red Bull Nederland-directeur Jan Smilde maandag bij BNR.

Red Bull denkt ook aan overname Nederlandse club

De multinational is in Duitsland al eigenaar van RB Leipzig (foto), dat dit seizoen enorme indruk maakt met een tweede plaats in de Bundesliga. Met Red Bull Salzburg (Oostenrijk), de New York Red Bulls (Verenigde Staten) en Red Bull Brasil (Brazilië) is het bedrijf ook in drie andere landen vertegenwoordigd. Smilde zou daar graag een Nederlandse club aan toevoegen.

'Dat is enorm interessant voor ons', aldus de directeur. 'Onze filosofie is wel om meteen alles over te nemen. Dus de club, het stadion én de naam. Bij dat laatste lopen we natuurlijk wel eens tegen wat uitdagingen aan. Ook van de fans, die zo'n club al honderd jaar steunen.'

In principe richt Smilde zich op de kleine clubs in het Nederlandse voetbal. 'We zoeken een club die onze hulp kan gebruiken, een wat kleinere club die we weer 'vleugels kunnen geven'. RB Leipzig zat bijvoorbeeld in de vijfde divisie toen we de club kochten.' Evengoed was er niet al te lang geleden nog interesse in een Eredivisie-club. 'Een aantal jaar geleden is AZ een keer in beeld geweest, maar toen ging het heel slecht met AZ', vertelt de directeur.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.