Red Bull-clubs krijgen groen licht van UEFA voor Champions League

Reacties

Zowel Red Bull Salzburg als RB Leipzig mag komend seizoen deelnemen aan de (voorronde van de) Champions League. Dat heeft de UEFA dinsdag bekendgemaakt.

Red Bull-clubs krijgen groen licht van UEFA voor Champions League

Regels van de Europese voetbalbond schrijven voor dat clubs met dezelfde eigenaar niet aan dezelfde competitie mee mogen doen. The UEFA Club Financial Control Body (CFCB), een controlerend orgaan binnen de bond, heeft onderzoek gedaan naar de kwestie en constateert dat de integriteitsregels niet worden overschreden.

Salzburg en Leipzig zijn formeel van elkaar gescheiden, omdat Red Bull alleen nog maar als hoofdsponsor fungeert van de Oostenrijkse club. Van belangenverstrengeling is volgens de UEFA dan ook geen sprake. De CFCB blijft beide clubs wel in de gaten houden om enige vorm van belangenverstrengeling in de toekomst tegen te gaan.

Leipzig plaatste zich rechtstreeks voor de groepsfase van de Champions League door verrassend als tweede te eindigen in de Bundesliga. Salzburg moet als kampioen van Oostenrijk eerst door de voorronde komen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.