Red Bull-club komt met statement na interesse andere Red Bull-club in sterspeler

Reacties

Tot nu toe maakten liefst negentien spelers de overstap van Red Bull Salzburg naar zusterclub RB Leipzig. Oostenrijkse media berichtten woensdag dat Xaver Schlager spoedig voor de jubileumdeal zal zorgen.

Red Bull-club komt met statement na interesse andere Red Bull-club in sterspeler

Bij monde van sportief directeur Christoph Freund spreekt Red Bull Salzburg dit echter in duidelijke bewoordingen tegen. 'Ik heb Xaver onlangs gesproken en hij verzekerde me dat er geen sprake is van een voorcontract met RB Leipzig', zegt Freund via de officiële kanalen van Red Bull Salzburg. 'Hij concentreert zich op onze komende uitdagingen in de competitie, beker en Europa League.'

Freund duikt echter met verschillende citaten op in Oostenrijkse media, die daarmee hun Schlager-verhaal kruidden. 'Die quotes zijn afkomstig van een interview met Sky van drie dagen geleden. En die vragen ging niet over Schlager, maar over Munas Dabbur, Hannes Wolf en Amadou Haidara.'

Schlager, die bezig is aan een uitstekend seizoen, wordt met veel clubs in verband gebracht. Dat RB Leipzig op pole position ligt in de race om de 21-jarige middenvelder, is gezien de relatie met Red Bull Salzburg niet heel vreemd.

Toch is het niet altijd pais en vree tussen de Red Bull-clubs. In 2017 was er even sprake van dat er maar één van de teams aan de Champions League zou mogen deelnemen van de UEFA. Red Bull Salzburg weigerde toen pertinent om RB Leipzig voorrang te verlenen. De UEFA gaf uiteindelijk alsnog zijn zegen aan beide teams. De Oostenrijkers bleven overigens steken in de voorronde.

Al in 2017 lichtten we Xaver Schlager uit in de rubriek VI Scout:

Spelersprofiel

X. Schlager


Geboortedatum:
28 september 1997
Leeftijd:
26
Geboorteplaats:
Linz
Nationaliteit
Oostenrijk
Lengte:
1,74 m
Gewicht:
76 kg
Huidige club:
RB Leipzig
Nationaal team:
Oostenrijk
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.