Recordschutter Ibrahimovic verdiept crisis Marseille

Paris Saint-Germain heeft dankzij recordgoalgetter Zlatan Ibrahimovic de Franse klassieker gewonnen en daarmee Olympique Marseille verder in de problemen gebracht (2-1).

Twee strafschoppen maakten Ibrahimovic zondag de nieuwe topscorer aller tijden bij Paris Saint-Germain. In de 41ste minuut mocht hij aanleggen na zelf het slachtoffer te zijn geworden van keeper Steve Mandanda. Drie minuten later volgde de volgende penalty na hands van Rolando.

Nadat daarbij zijn eerste geslaagde poging was teruggefloten vanwege te vroeg inlopen van Edinson Cavani en Ángel Di María bewees Ibrahimovic andermaal wel raad te weten met dergelijke buitenkansjes.

Zijn twee goals maakten hem niet alleen topscorer aller tijden bij PSG maar daarmee was ook de achterstand in een tijdsbestek van vier minuten omgezet in een voorsprong. Michy Batshuayi had Marseille namelijk na een halfuur op 0-1 gezet.

De Zweedse productie bleek echter doorslaggevend. Dat mocht Marseille ook zichzelf aanrekenen, en dan met name Abdelaziz Barrada. In de 55ste minuut miste hij een strafschop namens de gasten. L'OM ontsnapte aan meer schade in Parijs en bleef daardoor hoop houden. Maar PSG-keeper Kevin Trapp bleek in de slotfase een te grote sta-in-de-weg.

Bij Olympique Marseille, waar Karim Rekik op de bank begon, neemt door de nieuwe nederlaag de crisis grote vormen aan. Met een schamele oogst van acht punten uit negen duels is L'OM weggezakt naar de zestiende plaats in Ligue 1, met een achterstand van zestien punten op PSG.