Recordjager Van Ginkel van levensbelang voor PSV

Reacties

Zodra Marco van Ginkel het PSV-shirt aantrekt, wordt hij een veelscorende middenvelder. Sinds zijn terugkeer in Eindhoven is Van Ginkel veruit de meest productieve speler van PSV en ligt hij op koers voor het overtreffen van zijn persoonlijk record.

Recordjager Van Ginkel van levensbelang voor PSV

Zondag was Van Ginkel tegen Willem II wederom twee keer trefzeker, met een kopbal en een schot met zijn chocoladebeen. In zijn tweede verhuurperiode - vanaf de winterstop - heeft hij daarmee al zeven keer gescoord in elf competitiewedstrijden.

Een verbetering van zijn recordaantal doelpunten in een Eredivisie-seizoen ligt daarmee binnen handbereik. Vorig seizoen had Van Ginkel dertien wedstrijden nodig om acht keer tot scoren te komen, in het seizoen 2012/2013 kwam hij tot hetzelfde aantal in 33 duels voor Vitesse, waarna hij verkaste naar Chelsea.

Daarmee is de 24-jarige middenvelder van vitaal belang voor PSV. Hij nadert Gastón Pereiro (10) en Luuk de Jong (8) op de topscorerslijst van de Eindhovenaren. Pereiro had daar 26 optredens voor nodig, terwijl aanvoerder De Jong zelfs alle dertig competitieduels van PSV meedeed.

Eenzelfde scenario voltrok zich vorige jaargang, toen Van Ginkel ook halverwege overkwam uit Londen en een belangrijk aandeel had in de titel met zijn doeltreffendheid. De huurling heeft sinds februari 2016 vijftien doelpunten gemaakt voor PSV. Alleen De Jong vond sindsdien met achttien treffers vaker het net.

De productie van Van Ginkel ten spijt, loopt PSV nog altijd achter op het doelsaldo van Feyenoord en Ajax. Het verschil is respectievelijk achttien en zes, al heeft de regerend kampioen met nog vier speelrondes te gaan al liefst elf keer meer gescoord dan in de eerste seizoenshelft, toen de teller stokte bij 25 goals.

Carrière Marco van Ginkel
Club Periode Wedstrijden Goals
Vitesse 2009 - 2013 111 23
Chelsea 2013 - heden 4 0
AC Milan 2014/15* 18 1
Stoke City aug 2016 - jan 2016* 21 0
PSV feb 2016 - juli 2016* + jan 2017 - heden* 27 15

*Verhuurperiodes

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.