Recordhouder Modric in tranen bij eerbetoon van ploeggenoten

Reacties

Voor Luka Modric werd het zaterdag een avond om nooit meer te vergeten. Dat kwam niet zozeer door de overwinning van Kroatië op Cyprus, maar vooral omdat hij geschiedenis schreef.

Recordhouder Modric in tranen bij eerbetoon van ploeggenoten
© Pro Shots
Kroatië
Kroatië
1 - 0
Cyprus
Cyprus

De 35-jarige Modric, die ondanks zijn hoge leeftijd nog zo'n beetje alles speelt bij Real Madrid en de nationale ploeg, speelde tegen Cyprus zijn 135ste interland. Daarmee is hij voormalig ploeggenoot Darijo Srna (134 interlands) voorbij als recordinternational van zijn land. Uiteraard werd Modric vanwege dit bijzondere feit in het zonnetje gezet.

Na de 1-0 zege op Cyprus kwamen de spelers van Kroatië bij elkaar in het spelershotel. In het restaurant kreeg hij van bondsvoorzitter Davor Suker een speciaal shirt uitgereikt. Vervolgens werd er een video afgespeeld met beelden van hoogtepunten uit de loopbaan van Modric. De geëmotioneerde routinier hield het na het applaus van zijn ploeggenoten niet droog.

Modric maakte op 1 maart 2006, als twintigjarig talent van Dinamo Zagreb, zijn debuut in het nationale elftal. De middenvelder deed toen direct als basisspeler 84 minuten mee in de oefeninterland tegen Argentinië. Modric ging na vier duels meteen mee naar het WK in Duitsland en deed in de groepsfase nog mee tegen Japan en Australië.

Zijn eerste interlandgoal maakte Modric in de eerste oefenwedstrijd na het WK, in de 0-2 zege op toenmalig wereldkampioen Italië. Inmiddels staat de teller op zestien goals. Modric was op het WK in Rusland de grote man bij de ploeg die vriend en vijand verraste met een plek in de finale (verloren van Frankrijk) en kreeg vanwege zijn geweldige prestaties in 2018 ook de Ballon d'Or in handen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.