Record Patrick Kluivert veilig door nederlaag Feyenoord

Reacties

Mats Wieffer is zijn status als talisman kwijtgeraakt. De middenvelder verloor zondag met Feyenoord op bezoek bij FC Twente (2-1) en stapte daardoor voor het eerst met een nederlaag van het veld in de Eredivisie.

Record Patrick Kluivert veilig door nederlaag Feyenoord
© Pro Shots
FC Twente
FC Twente
2 - 1
Feyenoord
Feyenoord

Daarmee komt uitgerekend bij de club waar Wieffer zijn jeugdopleiding genoot een einde aan de jacht op een uniek record. Want de zesvoudig international was bezig aan een prachtige serie, door niet één keer te verliezen in zijn eerste 34 duels in de Eredivisie. Met die ongeslagen reeks nestelde hij zich in de topvijf van spelers met de beste start ooit in de historie van de competitie.

Het record van Patrick Kluivert blijkt echter een brug te ver. Kluivert maakte in augustus 1994 zijn debuut in de Eredivisie en verloor in dienst van Ajax niet één keer in zijn eerste veertig wedstrijden. Pas in januari 1996 kreeg de oud-spits zijn eerste nederlaag te verwerken, nadat de Amsterdammers met 1-0 onderuit gingen bij Willem II. Door de nederlaag van Feyenoord kan Kluivert opgelucht ademhalen en voorlopig hoeft hij ook niet te vrezen dat zijn record sneuvelt.

Nu de reeks van Wieffer ten einde is gekomen, is Yankuba Minteh de huidige Eredivisie-speler met de langste ongeslagen reeks, maar de Gambiaan van Feyenoord speelde pas negen wedstrijden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.