Recidivist Mourinho hoort twee straffen van FA

Reacties

De tuchtcommissie van de FA heeft José Mourinho woensdag in twee zaken bestraft. De manager van Manchester United moet ten eerste een boete van 50.000 pond (55.000 euro) betalen voor opmerkingen over arbiter Anthony Taylor voorafgaand aan het duel met Liverpool van afgelopen maand.

Recidivist Mourinho hoort twee straffen van FA

Verder is Mourinho voor één wedstrijd geschorst omdat hij zich afgelopen zaterdag misdroeg tijdens het Premier League-duel met Burnley FC (0-0). De Portugees werd tijdens de wedstrijd al naar de tribune gestuurd en daar bleef het niet bij. 'In en rond de spelerstunnel was er ongepast taalgebruik van Mourinho richting iemand van de arbitrage', stelde de FA in een statement. 

De schorsing van Mourinho geldt voor het uitduel met Swansea City van zondag. Tevens dient The Special One in deze zaak een boete van 8.000 pond (8.800 euro) af te tikken.

In de zaak rond de aanstelling van Taylor voor het treffen tussen Liverpool en United zou Mourinho het voetbal in diskrediet hebben gebracht. In aanloop naar de kraker ontstond ophef omdat de arbiter afkomstig is uit een plaatsje dicht bij Manchester.

Tegenover Sky Sports sprak Mourinho het vermoeden uit dat Taylor een lastige avond wachtte omdat 'iemand' de arbiter onder druk zou zetten. 'Ik denk dat meneer Taylor een erg goede scheidsrechter is, maar iemand zet hem bewust enorm onder druk. Het gaat lastig voor hem worden om tot een erg goed optreden te komen', zei de manager toen. Mourinho is het eens met het oordeel van de tuchtcommissie dat deze uitspraken ongepast zijn, maar bestrijdt dat ze het voetbal in diskrediet hebben gebracht.

Het duel tussen Liverpool en United eindigde in 0-0 en na afloop complimenteerde Mourinho de scheidsrechter met zijn vlekkeloze optreden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.