Rechterhand Bakkati lovend over Advocaat: 'Dick ziet alles, nog steeds'

Reacties

Hij mag inmiddels 75 jaar oud zijn, scherp is Dick Advocaat nog altijd. 'Dick ziet alles. Nog steeds', aldus Saïd Bakkati, die als assistent onder Advocaat werkt bij ADO Den Haag.

Rechterhand Bakkati lovend over Advocaat: 'Dick ziet alles, nog steeds'
© Pro Shots

De oud-verdediger van onder meer FC Groningen en SC Heerenveen trad in november in dienst bij de huidige nummer dertien van de Keuken Kampioen Divisie. Nadat ze eerder samenwerkten bij Feyenoord, vroeg Advocaat of Bakkati hem opnieuw wilde assisteren. Bakkati hoefde daar niet lang over na te denken en leidt sindsdien het gros van de veldtrainingen in Den Haag, waar Advocaat meer de manager is die de grote lijnen overziet.

Bakkati, die ook nog voor ADO heeft gespeeld, bewondert de geestdrift bij zijn 35 jaar oudere collega. Wanneer hij oefenvormen bedenkt voor de trainingen, weet Advocaat hem altijd nog op een toevoeging of detail te wijzen. 'Niet alleen de spelers, maar ook ik leer nog altijd van hem', aldus Bakkati.

Meestal treffen ze elkaar rond 8.00 's ochtends op de club. 'Dan drinken we samen koffie', aldus Advocaat. 'Vervolgens gaan we om kwart voor negen met z'n allen bij elkaar zitten. De dag bespreken, hoe de jongens ervoor staan… duurt een halfuur… dan nemen we de training nog door, die om 11 uur begint.' Heerlijk vindt hij dat, die sessies. 'Voetbal blijft voor mij een spel, ook met spelers. Hoe ver kun je gaan met ze, wat zeg je tegen ze, dat blijf ik leuk vinden.'

Lees meer over het Haagse avontuur van Dick Advocaat in de Balverliefd van deze week:

Bekijk hier al onze video's
Meer ADO Den Haag
Meer over ADO Den Haag
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.