Rechterflank van Oranje lijkt bekend: Van Gaal praat de mond voorbij

Reacties

Het was niet de bedoeling om de bondscoach van Montenegro veel wijzer te maken, maar na het persmoment met bondscoach Louis van Gaal en Stefan de Vrij is in ieder geval al duidelijk hoe de rechterflank van Oranje eruit komt te zien.

Rechterflank van Oranje lijkt bekend: Van Gaal praat de mond voorbij
© Pro Shots
Nederland
Nederland
4 - 0
Montenegro
Montenegro

Het feit dat De Vrij – met blauw oog overigens, na een kopduel in de wedstrijd tegen Noorwegen – aanschoof bij het persmoment zei eigenlijk al genoeg. Van Gaal bevestigde dan ook snel dat De Vrij rechts in het centrum komt te spelen in de tweede wedstrijd van deze interlandperiode. Dit betekent dat Matthijs de Ligt niet zal starten in het centrum, Van Gaal vertelde eerder nog dat De Ligt niet op links kan spelen.

Van Gaal kondigde aan dat iedereen fit was voor het duel met Montenegro en dus was het gissen naar de opstelling. Tijdens het persmoment hielp de keuzeheer van Oranje onbewust mee. Het ging over de mentale weerbaarheid van Steven Berghuis, die tegen Noorwegen in de rust werd gewisseld na een mentaal heftige periode rond zijn transfer naar Ajax.

'Ik heb met Berghuis gesproken en aangegeven wat hij beter zou kunnen doen en wat hij moet laten', aldus Van Gaal. 'Maar ik heb ook aangegeven dat de manier waarop Jurriën Timber de positie van rechtsback invulde hem niet hielp. Daarom geef ik hem nog een kans. Ho, nou zeg ik te veel, weer die opstelling bekend', kon Van Gaal om zijn verspreking lachen. 'In mijn ogen is hij de beste rechterspits op de Nederlandse en buitenlandse velden.'

Ook de positie van rechtsback kwam iets later tijdens de persconferentie aan bod. Omdat Timber niet sterk speelde volgens Van Gaal, werd de naam van Denzel Dumfries geopperd. 'Ik denk dat hij kan beginnen', begon Van Gaal daar nog weifelend over. 'Hij heeft corona gehad en een week daarna speelde hij alweer. Dat heeft te maken met zijn natuurlijke conditie.' Om daarna te suggereren dat de naam van Dumfries ook alvast opgeschreven kan worden. De back die deze zomer van PSV naar Internazionale overstapte, heeft door die transfer weinig minuten in de benen.

Het Nederlands elftal staat zaterdagavond tegenover Montenegro, dat net als Nederland op zeven punten staat na vier duels. De huidige interlandperiode wordt afgesloten tegen Turkije.

WK Kwalificatie Europa

Stand Groepsfase Groep G WK Kwalificatie Europa 2022 Qatar

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
10
7
2
1
33-8
+25
23
2
Turkije
10
6
3
1
27-16
+11
21
3
Noorwegen
10
5
3
2
15-8
+7
18
4
Montenegro
10
3
3
4
14-15
-1
12
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.