Rechter stopt soap rond stokoude Braziliaanse piratentitel

Reacties

Er is eindelijk duidelijkheid over wie zich kampioen van Brazilië in het jaar 1987 mag noemen. Sport Club do Recife troefde Flamengo af in de titelstrijd die in de rechtszaal beslecht werd.

Rechter stopt soap rond stokoude Braziliaanse piratentitel

Beide clubs claimden de landstitel van 1987. Recife als kampioen van de traditionele Braziliaanse competitie en Flamengo als kampioen van een piratencompetitie, een liga van clubs die zich vanwege een conflict hadden afgescheiden van de voetbalpiramide. Van een finale tussen beide kampioenen kwam het ondanks aandringen van de voetbalbond niet. Flamengo weigerde daarin aan te treden.

Het hooggerechtshof heeft dertig jaar na dato bepaald dat Recife de rechtmatige kampioen van 1987 is. Een fraaie opsteker voor de club, die daarmee definitief haar eerste en enige landstitel mag bijschrijven op haar palmares. Flamengo maakt daarentegen geen aanspraak meer op wat het zesde kampioenschap in de clubgeschiedenis was geweest.

Recife heeft via Twitter zeer verheugd gereageerd op de uitspraak, met de tekst '1987 is van ons' en een afbeelding van de destijds gewonnen bokaal.

Flamengo houdt ondanks de rechterlijke uitspraak vast aan zijn eigen alternatieve waarheid.

Bekijk hier al onze video's