Real Valladolid slaat terug in schandaal rondom matchfixing

Reacties

Real Valladolid heeft zich proberen te verdedigen tegen de beschuldigingen van matchfixing. Meerdere spelers van de Spaanse laagvlieger zouden zich hebben laten omkopen, maar Valladolid wijst die suggestie resoluut van de hand.

Real Valladolid slaat terug in schandaal rondom matchfixing

Het zijn roerige dagen geweest voor Valladolid. Een paar dagen nadat clubeigenaar Ronaldo zijn hyperambitieuze plannen wereldkundig maakte, dook de naam van de club plotseling op in een onderzoek naar een groot matchfixingschandaal. Liefst zeven spelers van Valladolid zouden voorafgaand aan de laatste speelronde van de Primera División geld hebben aangenomen om het duel met Valencia (dat nog aan het strijden was om een Champions League-ticket) te laten lopen.

Oud-prof Carlos Aranda vormt de spil in het schandaal. De politie zou op band hebben staan dat hij zelf geld had ingezet op de vierde plaats voor Valencia en dat hij had gewed op het feit dat die club in de beslissende wedstrijd tegen Valladolid halverwege én bij het laatste fluitsignaal een voorsprong zou hebben. Ook Raúl Bravo is betrokken. Hij zette eveneens een gigantisch bedrag in op een zege voor Valencia, wetende dat de spelers van Valladolid de wedstrijd zouden weggeven. De winst die het duo maakte werd verdeeld onder henzelf en de spelers die meewerkten aan het plan.

Donderdag kwam vervolgens naar buiten dat de politie na een uitvoerig onderzoek heeft geconcludeerd dat de betreffende wedstrijd inderdaad is beïnvloed en dat de integriteit van La Liga daarmee is aangetast. Nu is het zaak voor de politie om matchfixing en omkoping te bewijzen. Als de beschuldigingen kloppen, kan Valladolid worden bestraft met een aftrek van drie punten. Dat betekent geen degradatie, want de club finishte vier punten voor Girona. De spelers die betrokken zijn bij het schandaal staat mogelijk een enorme boete en/of schorsing te wachten.

Valladolid is echter niet van plan om zich zonder slag of stoot te laten bestraffen. In een statement dat uit meerdere delen bestaat, slaat de club terug. 'Real Valladolid voelt zich bijzonder beschadigd en zal niet toestaan dat het imago, de reputatie én belangen van de club op deze manier worden bezoedeld', zo luidt een van de delen van het statement.

In de overige punten stelt Valladolid onder meer dat de club niet toestaat dat sportieve resultaten (die volgens de club op reglementaire wijze zijn verkregen) in twijfel worden getrokken, dat er binnen de club al langere tijd preventieve maatregelen worden getroffen om ontoelaatbare zaken zoals matchfixing te voorkomen, dat het alle respect heeft voor - en alle medewerking zal verlenen aan - het juridische onderzoek én dat het niet uitsluit dat het uiteindelijk zélf naar de rechter stapt. Ook valt er te lezen: 'Real Valladolid heeft op geen enkele wijze, direct of indirect, deelgenomen aan eventuele misstanden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.