Real Sociedad zet concurrent Valencia op achterstand

Real Sociedad heeft een grote stap gezet in de richting van de Champions League. De Baskische club gaf directe concurrent Valencia het nakijken (4-2).

Real Sociedad zet concurrent Valencia op achterstand

Na een half uur zag het er minder fraai uit. Real Sociedad keek tegen een achterstand aan na de openingstreffer van Roberto Soldado en dreigde bovendien doelman Claudio Bravo te verliezen.

Maar scheidsrechter David Fernández Borbalán hield de Sociedad-keeper de hand boven het hoofd door hands van de doelman onbestraft te laten. Vier minuten later zorgde Iñigo Martinez Berridi voor de volgende opsteker door met een fraaie volley de 1-1 te maken.

Gonzalo Castro zette Real Sociedad ruim een kwartier op het spoor voor een zege. De Uruguayaan was het eindstation van een fraaie counter. Imanol Agirretxe (foto) besliste in de slotfase de wedstrijd met twee doelpunten, waarvan de laatste middels een zeer fraaie stift. De late aansluitingstreffer van Jonas had daardoor weinig waarde voor Valencia.

Door de overwinning heeft Real Sociedad de vierde plaats stevig in handen. Málaga en Valencia moeten in de laatste vijf duels het gat van vijf punten dichten om de Basken uit de voorronde van de Champions League te houden.

Overige uitslag: Real Valladolid – Sevilla 1-1

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen