Real-president Pérez gefrustreerd door muur rond Pogba

Reacties

Real Madrid-baas Florentino Pérez heeft in een meeting met belangrijke leden van de club uitleg gegeven over het transferbeleid. Er zijn wel degelijk pogingen gedaan om Paul Pogba vast te leggen.

Real-president Pérez gefrustreerd door muur rond Pogba

Voorafgaand aan een algemene ledenvergadering peilt Pérez zoals gebruikelijk alvast te stemming in een kleiner gezelschap. AS was daarbij aanwezig en hoorde de president uitleggen hoe Real Madrid bij de jacht op verschillende sterspelers telkens weer tegen een muur oploopt, tot grote frustratie van Pérez.

De clubbaas legde uit: 'We hebben ook verschillende jaren geprobeerd Lewandowski te halen, maar ze willen hem simpelweg niet aan ons verkopen. Bij Pogba is het hetzelfde verhaal.' Toen Pérez van een lid te horen kreeg dat er werk moest worden gemaakt van de komst van Kylian Mbappé in plaats van Pogba, antwoordde hij: 'Natuurlijk zouden we graag zo iemand willen, maar ze verkopen hem niet aan ons.'

Binnen de club was er ook frustratie over het vertrek van Marcos Llorente. De talentvolle middenvelder werd door Real Madrid opgeleid en koos afgelopen zomer voor een transfer naar Atlético Madrid, door onvoldoende speeltijd onder Zinedine Zidane. 'Hij had op huurbasis kunnen vertrekken, maar wilde zelf liever een definitieve transfer. Zidane vertelde hem dat hij aan spelen toe moest komen. Daarom is hij gegaan', aldus Pérez.

De beleidsbepaler maakte duidelijk te balen van de negatieve stemming rond Real Madrid, dat een dramatisch jaar achter de rug heeft na vier keer in vijf jaar de Champions League te hebben gewonnen. Het pessimisme op de tribunes is voelbaar voor de spelers. Pérez: 'Als onze spelers vaker zouden worden toegejuicht dan dat ze worden aangepakt, dan zouden ze minder angstig zijn en vaker winnen. En zouden sommigen niet willen vertrekken.'

NBA
Opvallend was ook hoe Pérez sprak over de grote ambities van Real Madrid in andere sporten. De basketbaltak binnen de club is al enorm, maar moet naar een nog hoger niveau getild worden. Real wil graag deelnemen aan de NBA en heeft zelfs al aangevraagd te mogen instromen in de Eastern Conference, maar de afstand is een probleem.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.