Real Mallorca stunt met bereiken Spaanse bekerfinale: 'Zo trots op dit sprookje'

Reacties

Real Mallorca heeft in Spanje een grote bekerstunt verzorgd. De huidige nummer zestien van La Liga plaatste zich in de nacht van dinsdag op woensdag via strafschoppen ten koste van Real Sociedad voor de finale van de Copa del Rey.

Real Mallorca stunt met bereiken Spaanse bekerfinale: 'Zo trots op dit sprookje'
© Pro Shots

Op slag van rust kreeg achtste finalist van de Champions League Real Sociedad een kans vanaf elf meter om de score te openen. Brais Méndez schoot de strafschop echter recht door het midden, waardoor doelman Dominik Greif kon keren. Na rust was het aan de andere kant wel raak toen Giovanni González een hoge voorzet binnenkopte.

Twintig minuten voor tijd maakte Méndez zijn gemiste pingel enigszins goed door de gelijkmaker van Mikel Oyarzabal voor te bereiden met een mooie steekpass. Zowel in de reguliere speeltijd als in de verlenging werd er niet meer gescoord, waardoor strafschoppen uitsluitsel moesten bieden.

Inclusief die van Sociedad-invaller Sheraldo Becker gingen de eerste negen strafschoppen raak. Oyarzabal zag zijn heldenrol veranderen in die van een schlemiel en schoot nummer tien mis. Daarmee werd doelman Greif, die alleen in de beker mag keepen, de grote man bij Mallorca. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zodoende plaatste Real Mallorca, dat in 2003 de Spaanse beker won, zich verrassend voor de finale. Na afloop was spits Abdón Prats door het dolle heen. 'Zeven jaar geleden speelden we nog op het derde niveau van Spanje en nu staan we in de bekerfinale', vertelde de 31-jarige Prats, die destijds ook al voor Mallorca speelde, aan El Larguero. 'We hebben heel diep in het moeras gezeten, maar dat is het allemaal waard als je daarna zulke glorie hebt. Ik ben zo trots op dit sprookje.'

Op zaterdag 6 april staat Real Mallorca in de finale van de beker. Dan is Athletic Bilbao of Atlético Madrid de tegenstander. Zij spelen de andere halve finale donderdag om 21.30 uur.

Do 29 feb.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.