Real Madrid wil Super League: 'Om de fans te verdedigen'

Reacties

Florentino Pérez hoopt dat Real Madrid snel kan deelnemen aan de Super League. De president van de Spaanse grootmacht heeft in een interview met AS benadrukt hoe belangrijk het is om de voetbalkalender te veranderen.

Real Madrid wil Super League: 'Om de fans te verdedigen'
© Pro Shots

Volgens Pérez heeft de coronacrisis nog maar eens duidelijk gemaakt dat verandering nodig is, om de grote clubs zo minder kwetsbaar te maken. 'Het voetbal heeft formules nodig waarmee de sport competitiever en leuker wordt', aldus Pérez, die aanstipt dat Real op veel vlakken een voorloper is geweest in de geschiedenis van het voetbal. Zo maakte De Koninklijke in de jaren vijftig samen met L'Équipe werk van het opzetten van de Europa Cup.

Pérez: 'Zonder die veranderingen zou het voetbal niet zijn wat het is vandaag en nu is er een nieuwe verandering nodig. Het voetbal heeft een nieuw tijdperk nodig en daar gaat Real Madrid werk van maken, om de belangen van de fans te verdedigen. Op dit moment krijgen de fans een voetbalkalender voorgeschoteld die erg ingewikkeld is, soms is het niet eens meer duidelijk in welk toernooi of welke competitie wordt gespeeld.'

Volgens de voorzitter van Real heeft de nieuwe generatie supporters behoefte aan meer 'content', maar houdt dat niet zozeer in dat er meer wedstrijden gespeeld moeten worden. Het is zaak dat de wedstrijden die gespeeld worden voor meer spanning en sensatie zorgen. Het idee is om spelen in de Super League wel te combineren met spelen in La Liga. Het nieuwe toernooi zou dan ten koste gaan van de Champions League en Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.