Real Madrid volgt slecht voorbeeld Barça en bijt zich stuk op Cádiz

Reacties

Koploper Real Madrid heeft zich zondag verslikt in laagvlieger Cádiz. De nummer negentien van La Liga hield met kunst- en vliegwerk stand in Estadio Santiago Bernabéu en zorgde zo voor een daverende stunt.

Real Madrid volgt slecht voorbeeld Barça en bijt zich stuk op Cádiz
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
0 - 0
Cádiz
Cádiz

In aanloop naar het thuisduel met Cádiz kampte Real met verschillende coronaproblemen. Trainer Carlo Ancelotti zag routiniers Marcelo en Luka Modric al wegvallen en moest donderdag toezien hoe ook Marco Asensio, Gareth Bale, Rodrygo en Andriy Lunin een positieve test aflegden. Dat opende de deur voor Eden Hazard, die voor het eerst in drie maanden weer eens in de basis mocht beginnen.

De bezoekers lieten de bal zoals verwacht aan Los Blancos, die in de openingsfase aanval op aanval stapelden. Ondanks een hallucinant balbezitpercentage van meer dan tachtig procent wilde het maar niet lukken om de ban te breken tegen Cádiz. Real mocht zelfs van geluk spreken dat het de rust haalde met elf man. Casemiro beging na een half uur een grove charge op Ivan Alejo en ontsnapte aan een rode kaart.

Ledesma houdt stand
Naarmate de tweede helft vorderde, gingen de bezoekers steeds meer geloven in een stunt. Real kreeg kansen via Vinícius Junior en Karim Benzema, maar stuitte telkens op doelman Jeremias Ledesma. Wat de ploeg van Ancelotti ook probeerde, Cádiz zwichtte niet onder de enorme druk van de Madrilenen. Een vrije trap op de rand van het strafschopgebied was het laatste wapenfeit van Real, maar de vrije trap van David Alaba en rebound van Toni Kroos brachten Ledesma niet in verlegenheid.

Met het doelpuntloze gelijkspel tegen Cádiz volgt Real het slechte voorbeeld van Barcelona, dat eind september onder leiding van Ronald Koeman met dezelfde score vertrok uit Estadio Nuevo Mirandilla. Door de puntendeling komt Real op 43 punten uit achttien wedstrijden. Dat zijn er zes meer dan naaste achtervolger Sevilla, dat nog een duel tegoed heeft.

LaLiga

Stand LaLiga 2021/2022

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
8
4
80-31
+49
86
2
Barcelona
38
21
10
7
68-38
+30
73
3
Atlético Madrid
38
21
8
9
65-43
+22
71
4
Sevilla
38
18
16
4
53-30
+23
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.