Real Madrid roept UEFA op tot actie: 'Dit voorstel is onvoldoende'

Reacties

Real Madrid gaat niet akkoord met de compensatieregeling die de UEFA heeft opgesteld naar aanleiding van de Champions League-finale van vorig jaar. Bijna twintigduizend supporters van tegenstander Liverpool krijgen hun ticket vergoed. Voor Real Madrid-fans en neutrale toeschouwers gelden speciale voorwaarden.

Real Madrid roept UEFA op tot actie: 'Dit voorstel is onvoldoende'
© Pro Shots

Veel Liverpool-fans kwamen het Stade de France in Saint-Denis niet of veel te laat binnen vanwege problemen bij de toegangspoorten van het stadion, waardoor de aftrap met ruim een half uur werd vertraagd. Doordat sommige ingangen gesloten bleven, ontstonden gevaarlijke situaties waarbij mensen in de verdrukking raakten. De politie gebruikte traangas om de boel onder controle te houden.

De UEFA werd verantwoordelijk gehouden en beloofde om de aanbevelingen in het rapport te zullen uitvoeren. Dat werd dus een compensatieregeling, maar daarmee gaat Real Madrid niet akkoord. 'Onze club heeft er altijd op vertrouwd dat er een oplossing zou komen die in verhouding staat tot de ernst van de situatie. Helaas vinden wij het voorstel van de UEFA onvoldoende', schrijft Real Madrid in een statement.

Supporters van Real Madrid moeten aan speciale criteria voldoen om hun ticket vergoed te krijgen. Zo moeten ze aantonen op welke tijd ze toegang probeerden te krijgen tot het Stade de France. 'De realiteit is dat alle fans een onaanvaardbare vertraging hebben opgelopen in aanloop naar de wedstrijd, naast de onaanvaardbare onzekerheid en de onveiligheid rond het stadion, soms met schade als overvallen, mishandelingen en bedreigingen tot gevolg.'

Real Madrid vraagt de UEFA om de compensatieregeling te herzien en alle toeschouwers die gedupeerd zijn tegemoet te komen. De club schakelt een communicatiebureau in om contact op te nemen met de fans van de club die op de dag van de finale in onzekerheid zaten.

Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.