Real Madrid ontsnapt in blessuretijd dankzij Bellingham

Real Madrid blijft ongeslagen aan kop in La Liga. Met bloed, zweet en tranen legden de Madrilenen Getafe over de knie: 2-1.

Real Madrid
Real Madrid
2 - 1
Getafe
Getafe

Real Madrid won de eerste competitiewedstrijden van Athletic Bilbao, Almería en Celta de Vigo, maar telkens niet overtuigend. En ook tegen Getafe verliep het uiterst moeizaam. De equipe van José Bordalas, die erom bekend staat ploegen het voetballen onmogelijk te maken, kwam na ruim tien minuten op voorsprong in Bernabéu, maar kreeg daar wel hulp bij van de Madrileense verdediging. Fran Garcia speelde te scherp terug op Antonio Rüdiger, die kon de bal niet onder controle brengen en daardoor kon Borya Mayoral op doelman Kepa af. Hij scoorde: 0-1.

Real Madrid hoopte de rug snel weer te rechten en dacht na 24 minuten aan een strafschop wegens een overtreding in het strafschopgebied van Carles Aleña. De VAR vond het echter niet zwaar genoeg voor een penalty. Voor rust was dat opnieuw het geval, toen Jude Bellingham ging liggen. Scheidsrechter Mario Melero Lopez wilde er ook nu niet aan.

Na rust wist Real Madrid toch orde op zaken te stellen. Joselu schoot van dichtbij raak, nadat een verdediger van Getafe de voorzet van Luka Modric slecht wegwerkte. De VAR had twee minuten nodig om de goal goed te keuren, omdat Joselu mogelijk buitenspel zou hebben gestaan, maar daar bleek geen sprake van. De goal van Joselu was voor Real Madrid het startsein om door te drukken. Zo raakte Toni Kroos de paal en was doelman David Soria goud waard bij de tweede poging van de Duitser.

Voor Getafe zat er niets anders op dan de boel gesloten houden en een punt uit het vuur proberen te slepen. Dat deed de ploeg van Bordalás door hier en daar een blessure te simuleren en te provoceren. Trainer Carlo Ancelotti rook bloed en bracht Lucas Vázquez en Brahim Díaz, maar ook zij konden het verschil niet maken. Jude Bellingham deed dat diep in blessuretijd wel, zoals hij tegen Almería en Celta de Vigo ook al voor de verlossing zorgde. Hij profiteerde van een slippertje van Soria en schoot subtiel de winnende goal binnen.