Real Madrid niet ver van titel

Real Madrid moet nog minstens een week wachten op het kampioensfeest. De Madrilenen versloegen zelf stadgenoot Rayo Vallecano. Maar omdat titelverdediger Deportivo La Coruña ook won, moet Real nog even geduld hebben.

Met nog drie duels op het programma komt het kampioenschap voor Real Madrid in de Primera División steeds dichterbij. De Madrilenen wonnen met 1-0 bij stadsgenoot Rayo Vallecano en hebben in het slot van de competitie aan vier punten voldoende om de titel binnen te halen. De zege op Rayo was allesbehalve gemakkelijk. Real creëerde een flink aantal kansen, maar verzuimde om ver uit te lopen. De enige die het doel vond was José Maria Guti, die in de 39ste minuut van de eerste helft scoorde. Rayo probeerde tot de laatste minuut te vechten voor de gelijkmaker, maar uitgezonderd enkele grote kansen voor Rayo en meerdere kansen voor Real, had deze tactiek geen resultaat, al bleef het boeiende duel tot het slot spannend.

De zege van Deportivo La Coruña was zwaarbevochten. Tegenstander Real Oviedo vecht tegen degradatie en weigerde op te geven, ook al ging de regerend landskampioen met een voorsprong van 2-0 de kleedkamer in. Diego Tristán scoorde zowel in de 16e als in de 21ste minuut. Na de pauze kwam Deportivo onder grote druk. De pressie van Oviedo leverde al snel een doelpunt op. Jaime zorgde in de 54ste minuut voor de 1-2. Een derde treffer van Tristán leek vijf minuten later het duel te beslissen, maar opnieuw zag de kampioen Oviedo dichterbij komen, dit maal via Veljko Paunovic. In het slot kreeg Deportivo het nog moeilijker doordat keeper José Molina wegens tijdrekken zijn tweede gele kaart incasseerde. Omdat coach Javier Irureta al zijn wissels al had gebruikt, moest aanvoerder Donato op doel. Maar de 38-jarige verdediger hield de laatste tien minuten zijn doel schoon.

Ook Real Mallorca haalde met slechts tien spelers het einde. De nummer vier van de Spaanse ranglijst moest winnen om Barcelona voor te blijven in de race om de vierde plek, die recht geeft op een plaats in de voorronde van de Champions League. Mallorca voldeed aan de opdracht en versloeg Barça's aartsrivaal en stadgenoot Espanyol. In de achttiende minuut zette het talent Alberto Luque de ploeg van coach Luis Aragonés op voorsprong. De bezoekers hadden lange tijd weinig problemen met de thuisploeg. Totdat Marcos in de 57ste minuut na zijn tweede gele kaart van het veld moest. Espanyol zette Mallorca onder grote druk en kreeg enkele zeer grote kansen. Maar mede dankzij ex-Barcelona speler Miguel Nadal, die twee keer ternauwernood redde, bleef Mallorca overeind.