Real Madrid is na 560 dagen terug in Bernabéu en kent horrorstart

Reacties

Real Madrid zal zich de terugkeer in het vernieuwde Estadio Santiago Bernabéu anders hebben voorgesteld. De Koninklijke kende een horrorstart tegen Celta de Vigo, in wat juist een speciale wedstrijd moet worden.

Real Madrid is na 560 dagen terug in Bernabéu en kent horrorstart
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
5 - 2
Celta de Vigo
Celta de Vigo

Tijdens de coronapandemie besloot Real Madrid de thuishaven te verbouwen, waardoor de club voor een lange periode uitweek naar het stadion van het tweede elftal. De laatste wedstrijd die in Bernabéu werd afgewerkt was El Clásico op 1 maart 2020: 560 dagen geleden (!) werd er met 2-0 gewonnen van Barcelona. Toen Lionel Messi en Antoine Griezmann nog onder contract stonden bij Barça en Quique Setién er de trainer was.

Tegen Celta de Vigo keerde Real Madrid dus terug in eigen huis, maar al na vier minuten ging het mis. Santi Mina trof doel namens de uitclub (zie video onder). Toevallig genoeg was de Spaanse aanvaller ook ruim een jaar geleden de laatste speler die namens een uitclub in een competitiewedstrijd een doelpunt maakte in Bernabéu.

De treffer op de zondagavond was de snelste tegengoal van Real Madrid in Bernabéu sinds 23 november 2019. Toentertijd was het Willian José die namens Real Sociedad in de tweede minuut de score opende. Voor Real Madrid is er een hoopvolle gedachte voor de huidige wedstrijd tegen Celta de Vigo: de hoofdstedelingen wonnen de wedstrijd tegen Real Sociedad alsnog na de vroege klap.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.