Real Madrid is Gago en Ronaldo even kwijt

De kansen van Rafael van der Vaart op speeltijd bij Real Madrid zijn weer iets toegenomen nu Fernando Gago (foto) een spierblessure heeft opgelopen. Ook Cristiano Ronaldo kampt met fysieke tegenslag.

Real Madrid is Gago en Ronaldo even kwijt

Gago en Ronaldo raakten beiden geblesseerd tijdens de Champions League-ontmoeting met Olympique Marseille (3-0 zege). Ronaldo scoorde twee keer en verdiende daarnaast een strafschop die werd benut door Kaká. De Portugese ster hield aan de op hem gemaakte overtreding wel enkelklachten over en blijft mogelijk aan de kant als Real zondag op bezoek gaat bij Sevilla.

In tegenstelling tot Ronaldo, die werd vervangen door Gonzalo Higuaín, speelde Gago wel de hele wedstrijd uit. Onderzoek heeft donderdag uitgewezen dat de middenvelder vanwege een spierblessure drie weken op non-actief staat. Hij mist daardoor waarschijnlijk ook de belangrijke WK-kwalificatie-interlands van Argentinië tegen Peru en Uruguay.

Gago is de tweede concurrent van Van der Vaart die geblesseerd verstek moet laten gaan. Lassana Diarra was er tegen Marseille niet bij vanwege een schouderblessure. Van der Vaart behoorde daardoor tegen de Fransen tot de wedstrijdselectie, maar hij kreeg geen speeltijd van trainer Manuel Pellegrini.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen