Real Madrid heeft Morata-scenario in gedachten voor Lyon-revelatie Díaz

Reacties

Real Madrid houdt de verrichtingen van Mariano Díaz bij Olympique Lyon nauwlettend in de gaten. De 24-jarige spits verruilde Madrid afgelopen zomer voor Frankrijk, maar De Koninklijke is hem nog niet vergeten.

Real Madrid heeft Morata-scenario in gedachten voor Lyon-revelatie Díaz

Díaz doorliep de jeugdopleiding van Real, waar hij in de reserve-elftallen zeer productief was. In het eerste vond hij echter spelers als Cristiano Ronaldo, Karim Benzema en Álvaro Morata voor zich in de pikorde. Afgelopen zomer trok Díaz zijn conclusies en vertrok hij voor een bedrag van acht miljoen euro naar Lyon.

Het bleek een match made in heaven. Na twaalf competitieduels voor de Fransen staat Díaz al op negen doelpunten. De aanvaller met een Dominicaans/Spaanse nationaliteit is één van de aanjagers van de aanvalslustige nummer drie van de Ligue 1.

Dat is ook in Madrid opgevallen. Volgens El Mundo Deportivo heeft Real voor Díaz eenzelfde soort scenario als met Morata in gedachten. Morata vertrok in 2014 naar Juventus, maar werd door Real twee jaar later via een clausule - tegen zijn zin in - teruggehaald.

Díaz krijgt, net als Morata bij Juventus, dit seizoen bij Lyon de kans om zich via veel speelminuten te ontwikkelen tot een speler die Ronaldo en Benzema geduchte concurrentie kan gaan bieden. In het contract van Díaz zou ook een dergelijke clausule staan, al loopt die op 30 juni 2018 af.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.