Real Madrid fluit Ancelotti terug over WK voor clubs

Reacties

Real Madrid gaat gewoon spelen op het komende WK voor clubs in 2025. Dit heeft de club bevestigd via een officieel statement, uitgebracht nadat een interview met trainer Carlo Ancelotti veel stof deed opwaaien. In gesprek met een Italiaanse krant sloot Ancelotti deelname aan het WK voor clubs juist uit.

Real Madrid fluit Ancelotti terug over WK voor clubs
© Pro Shots

'De FIFA kan dit vergeten, spelers en clubs zullen niet zomaar deelnemen aan dit toernooi. Eén wedstrijd van Real Madrid is meer waard dan twintig miljoen euro en de FIFA wil ons dit bedrag geven voor een volledig toernooi. Dat gaat dus niet gebeuren. Net als wij, zullen andere clubs de uitnodiging weigeren', zou Ancelotti verteld hebben in gesprek met Il Giornale.

Enkele uren na de publicatie van het interview meldt Real Madrid op zijn site dat het niet spelen op het WK voor clubs nooit een thema is geweest bij de clubleiding. 'De club zal, zoals gepland, deelnemen aan de officiële competitie, die we met trots en het grootste enthousiasme tegemoet treden om onze miljoenen fans over de hele wereld opnieuw te laten dromen over een nieuwe titel.'

Ook Ancelotti zelf kroop via social media in de pen. De succescoach laat weten dat zijn woorden niet juist zijn geïnterpreteerd. De Italiaan noemt het een 'geweldige kans' om met Real Madrid voor grote titels te vechten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.